Wennen
Door: marleen
Blijf op de hoogte en volg Werner, Marleen, Dirk & Willem
25 Juli 2018 | Nederland, Deurne
Natuurlijk, ik snap het maar al tegoed. Wat vraag je anders aan mensen die hier weer komen wonen na 9 jaar? En is dit alles op liefde en interesse gebaseerd.
En ja, zijn we redelijk wel gewend. Morgen wonen we hier alweer 4 weken. De tijd vliegt hier net zo hard als aan de andere kant van de plas. (en klinkt het woordje wonen toch best raar….) En hebben we super veel gedaan. Hieronder een gezellige opsomming.
Eerste week stond in het teken van inschrijven bij de Gemeente Deurne. Duurde gewoon 2 weken!! Tja, je denkt heel wat gewend te zijn van Curaçao en toch sta je hier dan van te kijken. Stom he? Maar goed, alles is geregeld, DIGI D (want zonder dat ding doe je niks hier in Nederland), zorgverzekeraar, studenten-toestanden voor Dirk en zo nog meer van die grapjes. Ook moesten we gelijk naar de scholen van de jongens, want deze waren nog maar één week open, dus goed gepland :). Willem gaat heel stoer toch zijn eind-examen jaar doen en switched hij ook nog ff van sector. We gaan ervoor Jongen!! En Dirk is (zonder sportkeuring…..) aangenomen bij ROC Tilburg Sport & Beweging. Super cool die school, van giga sportzalen tot schaatsbaan en zwembaden en klimwanden. Hij heeft er super veel zin in en dat kan ik me maar wat voorstellen. 21 en 27 augustus gaan de mannen aan de slag, en start Dirk met een introductiekamp.
En och wat kun je hier veel online regelen. Wat een genot. FF chatten met Ziggo, FF appen met CZ, online afspraak maken met de gemeente…. Hopla dat scheelt 3 nummertjes trekken en daarna nog een uurtje wachten of vragen aan de security hoe lang het nog duurt.
Ondertussen doen Werner en ik nog wat extra sollicitaties want de markt is toch wel in ons geïnteresseerd, en dat snap ik volkomen. Wel leuk hoor dat de wereld dan zo groot wordt en dat je kunt kiezen. Ook Dirk had binnen 10 dagen een vakantiebaantje bij Movico. Super mooi bedrijf. Willem die bekijkt het nog ff allemaal, en gelijk heeft ie. “ Ik chill nog ff wat mam”.
Ik kan naar de eind musical van mijn petekind, komen Iris & Janis op de koffie, krijg ik nog een galsteenkoliek (steen van 2 cm doorsnee zo blijkt), kijken we de Kennedy-Mars in Deurne, eten we Griek met vriendjes van hier. Komen vriendjes uit Curaçao hier logeren, en blijft Willem een hele week bij Rens & Annemarie op het Vennenbos. Petri, Annemarie, Marieke & ik gaan naar Bospop en blijven we gezellig logeren bij Ome Henk & Tante Tonny. Wat een leuke dag hebben we gehad!! Ik ga naar een gratis concert van Dik Hout, en leer ik hoe we parkeergeld moeten betalen samen met Heidi & Pedro. We gaan Richard (Werner zunne maat) verassen bij de 4-daagse van Nijmegen met Gladie-Jolen en blijven we daar een feestje vieren met Werner zijn Curaçaose VoetbalVrienden. En dan komt er een dingetje die avond….. wie rijdt er naar huis??!! Poeh, even wennen hoor om die afspraak te maken. Ook zijn we naar ‘het kasteel’ gegaan. Super leuke dag gehad met veel verwennerij & wederom vriendjes van Curaçao. Nog heel even de Curaçaose vriendjes ‘vasthouden’ ….. en komt daar uiteindelijk ook een afscheid van.
Wennen, het weer helpt hier wel aan mee en hebben we 3 ventilators in gebruik, en…. een auto met airco. Hier moet ik echt heel hard lachen. We hebben echt waar 9 jaar een auto zonder airco gereden en wat ‘krijgen’ we hier….. een auto met airco. Voor nu heerlijk. Wij gaan verder met wennen en houden jullie weer op de hoogte.
THX voor het lezen. Liefs van alle Maasjes.
25 Juli 2018 - 18:11
Saskia:
Zo fijn en vertrouwd om je weer te zien Marleen!!
Ben benieuwd waar je uit eindelijk gaat werken , onze toko heeft jou ook hard nodig!
Ik had je appt; maar heb he ander telnr?
25 Juli 2018 - 23:04
Mieke:
Leuk om weet wat te horen cq lezen van jullie. Komt helemaal goed daaro. Gek he dat t zo warm en droog blijft daar. Dat scheelt weer n jas. Wij in Panama regenen gewoon weg. Ook wel grappig en echt weer eens iets anders. Met de plu komen we overal. Dag ayo liefs Mieke