"ik vertrek" - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas - WaarBenJij.nu "ik vertrek" - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas - WaarBenJij.nu

"ik vertrek"

Door: marleen

Blijf op de hoogte en volg Werner, Marleen, Dirk & Willem

04 December 2009 | Nederland, Amsterdam

Werner en ik hebben net voor het eerst dat we hier zijn, “ik vertrek” gekeken (uitzendiggemist.nl). We hebben het eerder nog niet aangedurft, maar het moest er toch maar eens van komen, en het was grappig om te zien, omdat je hele herkenbare momenten tegenkomt. Maar ook momenten, dat je denkt, dit hadden ze ook van ons kunnen filmen, want een uitzending maken zoals deze is toch wel heel makkelijk, en zeker om de negatieve/moeilijke momenten te laten zien aan de kijker.
En ik hoor van mede-collega`s emigranten, dat ook zij mee hadden kunnen doen aan deze serie.
En dan begint het al in Nederland. Hoor je de donkerbruine stem al zeggen: “ Dan is het moment daar gekomen dat de Fam Maas erachter komt dat Werner zijn werk helemaal niet doorgaat, de avond voor vertrek krijgt hij een mail, met de mededeling dat alles afgezegd wordt” (Whoeee, als dit maar goed gaat komen, denkt de kijker nu..)
Het afscheid verloopt redelijk soepel op Schiphol dus daar hoeven ze niets van te filmen, maar dan: “ het vliegtuig heeft 4 uur vertraging, maar de kinderen vermaken zich goed, en uiteindelijk komen ze toch nog goed aan op Hato Airport” (weinig bijzonders)
“Dan breekt een bijzondere dag aan bij de Fam.Maas, want Dirk en Willem gaan voor het eerst naar school, maar na 3 dagen huilt Willem nog steeds” zou de donkerbruine stem gezegd hebben. (och och, wa doen ze ut menneke aan, denken de kijkers dan) Inderdaad, onze Willem had het een beetje moeilijk de eerste paar dagen, maar nadien huppelde hij naar school!
“Werner heeft een baan als tegelzetter, maarrrr…. bij Marleen verloopt het allemaal minder soepel, er onstaat heel veel wrijving tussen haar en het ziekenhuis, en uiteindelijk ziet ze het allemaal niet meer zitten” “ En hierdoor kunnen ze met hun papierenzaken niet bij de vreemdelingendienst terecht, en dit levert veel stress op bij het echtpaar” (ze laten nu een huilende Marleen zien, en wederom denkt de kijker, vrouwke toch, waar bende aan begonnen, slecht voorbereid zeker!!)
“ Precies zoals afgesproken” zegt de donkerbruine stem weer, “komt de container aan, maarrr….. waar de Fam.Maas niet op gerekend had, ze moeten zelf de inklaringskosten betalen, en dat levert hen financieel heel veel kopzorgen op. Hoe zullen ze dit op gaan lossen??? ( och, alwir zo`n familie die avonden zitten te tellen, hoeveel ze nog te besteje hebben, wanne ermoei) Ze laten verder niet zien, dat achteraf dit geld (gelukkig…) terug gestort wordt.
De bruine stem vervolgt zijn verhaal: “ Werner is ondertussen begonnen aan zijn werk, maar dit gaat hij niet lang volhouden, alles zit hem tegen en hij kan er `snachts niet van slapen, uiteindelijk neemt hij na 2 weken al zijn ontslag!” Toevallig had Werner die dag last van hooikoorts, en had wat betraande ogen en moest zijn neus veel snuiten. Filmen… dacht de cameraploeg. (dus is er een huilende Werner te zien…) “Aangezien het echtpaar niet met 1 auto toe kan komen, moet er een 2e auto gekocht worden, maar ja…hebben ze daar nog wel geld voor, aangezien er al 2 maanden geen inkomen meer is??” “ze kopen een oude auto uit 1996, maar na de eerste week rijden ze de hele motor aan stukken, en gaat het beetje salaris wat Werner nog verdient had, al naar de garage” Ik zal niet zeggen, dit was ook enorm K.. en ik had ze wa gedaan als ze dit gefilmd hadden. “move-en hier, zou ik gezegd hebben!!” (En ook dit zou de kijker dan gezien hebben, en meelij met ons gehad hebben)
“Als de Familie alles een beetje op de rit heeft, krijgen ze de volgende klap te verwerken. Ze willen een andere school zoeken voor de kinderen, maar overal waar ze aankloppen, krijgen ze geen gehoor! Dit betekent dat ze moeten wachten tot het volgende schooljaar” (och god, alwir die kiendjes wor ze mi soebatten, die wordt niks gevraagd, de kijker smult!!)

Maarrrr….. zeg ik zelf, ze laten niet zien, dat Dirk en Willem om 12.30 thuis komen, altijd een papa en/of mama die klaar staat, ze gaan lunchen en dan lekker naar het strand rijden om een duikje te nemen tot zonsondergang. En nee, ze laten niet zien dat wij het ondertussen wel goed naar ons zin hebben op het werk. En de donkerbruine stem zal ook niet zeggen, dat wij (bijna) iedere vrijdagmiddag naar happy hour gaan, lekker een polartje pakken en genieten. En dat we een leuk huisje hebben gevonden, waar al onze spulletjes met de container goed zijn aangekomen.
Des al nie te min, is het een leuk programma om naar te kijken, maar weten wij, collega-emigranten, gelukkig wel beter!! En of het nu geslaagd is of niet, je bent weer een ervaring rijker.

Groetjes Marleen

PS: horen jullie ook het muziekje van “ik vertrek” wat onder deze tekst hoort te staan,
Tututututuuduuduuduu, tutututuuduuduuduu, want dat maakt het verhaaltje wel af….

• 04 December 2009 - 07:51

Anita Otten:

wan skon verhaal, dat was al erg smullen hoor. Kijk nu ook met hele andere ogen naar het programme en bedenk dan gewoon dat het gewoon dramatelevisie is. Wat we natuurlijk allemaal wel weten. maar gelukkig voor jullie dat jullie ook de hele leuke kanten beleven, en de nare ervaringen horen er nu toch eenmaal bij. En daar leer je weer van. We blijven jullie volgen;)

Groetjes fam.Otten

• 04 December 2009 - 08:00

Saskia:

Zou wel smullen geweest zijn....meestal denk ik als ik het programma kijk: wa'n mutsen..Alleen daarom alkonden jullie niet mee doen!Geniet ervan en fijne sinterklaas!
    Liefs Sas

• 04 December 2009 - 08:26

Annemie Weernink:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel vaak smul van dat programma, maar mijn vermoeden dat de makers alleen maar laten zien wat de kijker wil zien is nu bevestigd. Ook snap ik eigenlijk niet dat mensen zich lenen voor dat programma, ze zouden toch beter moeten weten.
    Leuk verhaal, je moet een boek gaan schrijven..........
    liefs Annemie

• 04 December 2009 - 09:19

Tom & Claudia:

Hey,
    Ondanks dat niet altijd alles "soepel" verloopt. Geniet je nu wel van het zeilen tot zonsondergang, en de happy hour op vrijdagmiddag ;-)
    En morgen.....weer lekker naar het strand!!
    Alvast een fijne Sinterklaas avond!

Groetjes Tom & Claudia

• 04 December 2009 - 15:23

Angeline V Heijster:

Wij genieten elke keer weer van jullie verhalen, zeker omdat we vorige jaar zelf met kerst op Curacao waren, zijn we nu helemaal jaloers. Veel plezier op Mambo Beach met de feestdagen, vergeet niet je kerstmutsen op te zetten. Groetjes Johan en Angeline

• 04 December 2009 - 17:11

Heidi:

Nou zie je dat ze bij tv bepalen wat de kijkers te zien krijgen. Het is óf rozegeur en maneschijn, óf genieten van andersmans ellende. Dat een leven uit allebei bestaat, dè maakt't mooi!
    Dan smaakt dat Polartje een stuk beter wonne!

Zalig Klaassen!

• 12 December 2009 - 15:07

Helmy:

Hoi Maasjes,
    he,he eindelijk zie ik waar jullie zijn. Wat ziet dat er mooi uit. Hebben jullie 't naar je zin? Kben gisteren met jullie mam naar 'wit licht' van Marco Borsato geweest. 't Was de bedoeling dat we flink bij zouden buurten maar dat is er niet van gekomen; dat doen we dus binnenkort. Wij, Frank&Helmy, Vincent&Ilona, Wessel en Serge wensen jullie alle geluk van de wereld toe. Tot horens en 'n dikke kus!! Fam. Janssen - Helenaveen

• 13 December 2009 - 09:28

Marion :

Hey Maasjes,

Wa skon, al die verhalen, en inderdaad zitten wij vaak naar "Ik vertrek te kijken en te denken van he,he wat een tobbers", tis maar goed dat het in werkelijkheid wel leuk en gezellig is. Wat toch heerlijk genieten in jullie tropische paradijsje, als ik al die mooie plaatjes zie zou ik acuut het vliegtuig willen pakken.
    Misschien een leuke casus voor "Ik vertrek...", hi, hi!
    Wij zitten thuis ook te genieten, hebben lekkage in de kruipruimte, dus de hele vloer in de benedenverdieping is eruit gesloopt, onze Nina had gisteren al bijna met de boor door haar hand heen geboord (ze is heel handig) en Lars vraagt ieder kwartier wanneer we de kerstboom nou eens op gaan zitten (misschien wel op het plat dak ofzo)
    Kortom lieve Maasjes, lekker chillen op de Antillen, dat hebben jullie nou eens echt verdiend,

Lieve groetjes Marion X

• 22 December 2009 - 17:09

Helmie Brinkman:

Ha die maasjes, al goed naar de zin daar op curacao. Ik wens jullie nog fijne kerstdagen toe. De groetjes en geniet ervan!!!!!

• 04 Oktober 2010 - 23:17

Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas:

ha ha ha.. ik zou het idd zo voor me zien!
    Toch wel knap van die filmmakers/regisseurs en aanelkaarplakkers
    De kijker smult iedere week weer ( ik nl ook )

Nou Leen, petje af...je hebt eindelijk in de gaten dat je het eigenlijk al best goed voor mekaar hebt daar in dat warme Curacao
    Ik zeg "houden zo"!!

Ach Marleen, zoals iedereen weet die dit soort programma's maken. De kijker wil toch alleen de ellende zien van een ander, want dat levert kijkcijfers en mensen die het goed voor elkaar hebben dat is niet leuk om te laten zien toch. Maar super fijn dat jullie het allemaal goed naar jullie zin hebben. Geniet van iedere dag, dat doen wij ook hier.
    Lieve groetjes,
    Sidney

Om van te smullen. Toevallig ook vandaag de Animo gekregen, met de 1e editie van jullie "ik vertrek"
    Geniet er maar van. Wij gaan wrs in augustus weer weken naar Aruba op werkvakantie.
    Claudia

Hei Maasjes.
    Ja, mooi he!! IK VERTEK, nou erg herkenbaar, als ze hier gefilmd hadden, dacht de kijker ook, dat wij iets heel slechts gekocht hadden, gelukkig valt dat best mee!! Maar we herkennen wel die momenten van: als ze nou hier waren om te filmen, nou nou.
    Maar wel leuk om naar te kijken. Tja en die muziekjes, onheilspellend. Je leest wel wij kijken het echt elke week.
    Vanuit een wit Bromma groet ik jullie.
    Brommabob

Hey Marleentje,
    Gelukkig is er bij jullie geen filmploeg geweest... Een verhaal van jou te lezen is al genoeg. En ik ben blij dat ik door de tekst heen kan lezen dat jullie het beetje bij beetje leuk beginnen te vinden en het leventje "z'n gangetje" begint te gaan. En als dat het geval is, dan is het goed! Want "...oh z'n gangetje...."dat is de beste uitdrukking die er bestaat!!
    Veel liefs en groetjes, Julitte