Wa doen wij zoal op unnen dag….
Door: marleen
Blijf op de hoogte en volg Werner, Marleen, Dirk & Willem
26 November 2009 | Nederland, Amsterdam
Ik dacht misschien vinden jullie het wel interessant om te weten hoe onze dag eruit ziet, een doorsnee dag dan he!
We zullen beginnen met opstaan, doorsnee staan wij om 5.45 op (ja, inderdaad da is heul vroeg voor ons, maar ook voor ons mennekes) , tandjes poetsen, bietje wassen, boterhammetjes smeren en lekker buiten opeten, jongens voor de 100 ste keer vragen of ze door willen werken, wat inhoudt: “ eet nou `s dohoor, drink da drinken op, aankleden, ga je tanden nou `s poetsen, geef de hondjes te eten, en ja Willem jij doet het water!!”
Owee, als die schoen gevuld is van de avond ervoor, dan zijn we wel rap genoeg, de boeven… Maar soms heb ik er ook wel meelij mee, dat ze iedere dag zo vroeg op moeten, behalve in het weekend dan, maar dan hebben ze weer last van de biologische klok en die verschilt niet veel van de klok van de doordeweeks. Da is dan weer jammer voor ons, wij hebben daar nie zo`n last van.
Afijn… iedereen is kant en klaar. Doorsnee brengt Werner iedere dag de kids naar school, en rijden zo rond de klok van 6.50 aan, en dat ritje duurt ongeveer een 15 min. Hij zet ze daaraf, en het is hier heel normaal dat kinderen ruim een half uur van te voren worden afgezet zodat pa en ma verder kunnen met dagelijkse bezigheden en voor ons betekent dat werken…. Dus, Dirk en Willem beginnen om 7.30 met hun schooltje.
Werner gaat dan naar de plek der karweikes, de ene keer ver van huis, de andere keer heel dichtbij. Ondertussen lig ik nog te bed (hahaha…) of als ik vroege dienst heb, ben ik om 7.00 op mijn werk. Nou, dan wordt er wat gewerkt, ik ben hele dagen onder pannen, lekker relaxed in de airco, en Werner werkt halve dagen. Volgens hem is het anders niet vol te houden. Nou… volgens mij lijdt hij al aan de Antiliaanse Griep hoor, het begint er anders aardig op te lijken!! Hij past zich in die zin goed aan, aan deze cultuur. Ik zal hem toch maar eens in laten enten tegen die ziekte.
Rond 12.30 gaat Werner dus de kinderen ophalen (of ik haal ze op als ik niet ben werken), er wordt wat afgesproken met vriendjes, of ze blijven gewoon lekker thuis.
Bietje eten (buiten), boterhammeke, hondjes eten geven, wa spelen, misschien een strandje pikken, wa rommelen in en om het huis, een boodschapje doen, efkes naar de dierenarts, bietje skype met die gene die willen. Oftewel nie heul veul anders als in Nederland.
Dan is het wel weer tijd voor een keumke koffie, met lekker eigen gebakken appeltaart, en later eten koken. Wij eten hier gewoon (buiten) net als in Nederland, erwtensoep mi streuf, wortelstamp, broodje hamburger met echte curry voor onze Dirk (en die is hier zeldzaam, alleen bij AH te verkrijgen, als ie nie uitverkocht is, dus maar een hele doos aangeschaft), macaroni, sateetje enzovoort.
`s Avonds nog efkes wa voetballen met de jongens op het pleintje, maar hier zijn we “verplicht” mee te gaan, aangezien het onverantwoordelijk is om de jongens hier alleen te laten. Rond 19.00 knikkeren we die 2 te bed, na een heerlijke douche of bad, die ze die dag zeer zeker wel verdiend hebben. Doorsnee staan er geen schoenen voor de deur, maar deze dagen wel natuurlijk. Met de mooiste tekeningen, brieven en kleurplaten voor de Sinikolaas en zijn Pedro`s. En natuurlijk moet er gezongen worden, evt. wordt het drumstel er nog bij gehaald en is de fanfare compleet. De buurt zal we denken….
En wa doen wij dan verder denken jullie nu…… tja!!!! Eerlijk gezegd, nie zo heel veel meer, we hebben geen TV (die missen we absoluut niet hoor), en maar 1 PC, ginne krant, dus gaan we lekker buiten zitten met een polartje (antiliaans pilske) en een bietje www.ed.nl kijken, of www.teletekst.nl, of www.ikgatebed.nl
En dat laatste dat duurt dan nie heel lang meer, want we zijn `s avonds nog steeds hartsitkke moe, dat weer - dat weer. He wa vervelend als het iedere dag zo`n 32 C is, en je daar zo moe van wordt!
En dan hebben we het weekend nog…. Als jullie dit nog willen lezen tenminste!!
We slapen wat uit, gaan lekkere broodjes halen, doen een ontbijtje lekker buiten onder de veranda, gaan een grote picknick tas klaar maken met eten, bbq en andere lekkere dingen, zonnebrandfactorzestig, koelbox vullen met bier en wijn, en ranja voor de jongens. Naar welk strand zullen we gaan??? Jongens mogen kiezen, en gaan met die banaan totdat het donker wordt. Heerlijk…. en dat is waar we het voor doen. Hoewel, ik mijn eerste weekend weer moet “werken” sinds jaren…
Jullie horen van ons, Liefs Leen en Mannen
26 November 2009 - 18:33
Heidi:
Tjongejonge jongejonge, dè's vruug!!! Ach ja, na verloop van tijd weet je niet beter en is dit niet altijd logisch voelende ritme door je biologische klok opgepikt en is op zondigge mèrrege om 9uur kant en klaar vur't strand weer heel normaal....
Hebben ze in die privé kliniek nix tegen de Antiliaanse griep? altijd maar poko poko, dan word je als brabants durske soms een bietje loko loko wonne....
Moos kijkt zijn ogen uit naar de foto's van Dirk en Willem... Wow.....
Jaha, het is en blie gaaf wonne..... -
26 November 2009 - 22:54
Saskia:
Vooral dat buiten eten en naar het strand moet je extra van genieten als je weet dat wij hier bijna uit onze broek waaien met dit oer-hollands weer!
ALs je elke morgen dit liedje zingt; lijkt 5.45 uur minder vroeg (denk ik)
Begin de dag met een dansje; begin de dag met een lach; wie vrolijk is in de morgen die lacht de hele dag!!
Liefs Saskia -
27 November 2009 - 11:00
Melenie:
He marleen,
Nou Nou in alle vroegte opstaan, de dag begint wel erg vroeg, mar zal nodig zijn ivm warmte....En wij hier in de kikkerlandje maar zitten bibberen, veel regen en alles wat niet mooi is...
Wat een leuke foto's van jullie allen! Fijn dat iedereen zich zo goed aanpast aan het ritme van daar....
Dus daar kennen ze ook sinterklaas, dus ook een spannende tijd voor de kids...
Nou Marleen heel veel groetjes aan iedereen daar en Dirk krijgt de groetjes terug van zijn "oude" klasgenootjes
houdoe,
groetjes melenie wijnen -
27 November 2009 - 15:51
Els Van Der Heijden:
Goh Marleen, wah hedde gullie het toch zwoar!
Ik hur wel da ge uw eige al aardig an 't anpasse zet.
En die polarkes zen lekker he!!!!!
vurral mee da klimaat.
Ik lees mee veul plezier en heimwee jullie verslagen,
Wens de jongens heul veul plezier mee die zwarte sinterklaas, of istie toch blank doar?
hul veul lieve groetjes van Els -
30 November 2009 - 18:40
Fan:
Hee Maasjes!
Gaaf om jullie zo een bietje te 'volgen' en goed om te lezen dat het prima gaat met jullie.
Hier ok alles keigoed, wel blij als die gek met die mijter wir naar Spanje is....hebben we weer een bietje rust.
ik zou zeggen veel plezier met al jullie belevenissen daar!
Groetjes van de Heuveltjes -
04 Oktober 2010 - 23:20
Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas:
owow ben jaloers op die 32 graden!!
als je het leest word je er helemaal relaxed van.....heeeerlijk toch! Genieten hoor
Ik herken er veel van ( op het strand...32 graden, koelbox, nog meer strand, buiten boterhammetjes, en nog wat strand, na dan he??? ) Maar het lijkt best op gewoon leven!!!!!
Kijk zéér regelmatig op skype, maar kzie je niet????
maar gauw een xtje plannen, wil je zóóó graag wir ns zien!!!!
Ik gebruik nog steeds jou recept van die erwtensoep...doet ie bij jou z'n werk nog???
Tot gauw, hoop ik.
Dikke liefde van Ilz.
jaloers ja...
wauw wat een ander leven zo!
geweldig voor jullie!!
groetjes ons
Hei Maasjes.
Dat is wel afzien daar in tropendorp.
Afgezien van de temperatuur, leven wij ook best relaxer. Herkenbaar met 1 pc en geen tv, je kunt je prima redden zonder. Wel balen van jullie eerste autootje. Hebben jullie daar nou wel frikandellen??
Groeten van Brommabob
Hee Maasjes,ja das best wel relaxed. Tip op de PC: www.uitzendinggemist.nl, altijd leuk om toch ff Nederlandse tv te kijken(zoals bijv: "Ik Vertrek"hihihi).
Kus uit Noorwegen, Sjunienu
Inderdaad, heel relaxed. Dat zouden we hier ook eens moeten doen....wat minder druk op die schouders..
Alleen dan hebben we die temperatuur niet en zitten we de hele dag in de regen, zoals nou! En dan is het best vervelend picknicken zullen we maar zeggen....
Groetjes, Julitte
Hey Marleen, Werner, Dirk en Willem,
Super dat jullie nu eindelijk je draai wat gevonden hebt, ondanks alle trubbel daarvoor ,
dit is waar het om ging!!
Dit andere ritme daar wen je snel aan, je moet wel want anders gaat het niet!!
groetjes Martien, Susan ,Stijn Jelle en Jur