Papieren-Handel-Winkel!!
Door: marleen
Blijf op de hoogte en volg Werner, Marleen, Dirk & Willem
15 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam
En wat hebben we zoal meegemaakt in onze 1e week, ik weet eigenlijk niet of ik jullie daarmee lastig wil vallen. In ieder geval is het dus echt zo….. dat je heel veel geduld moet hebben, heel erg goed moet zijn in konte-kruiperij (en we zijn al zo bruin, hahaha…..) en bijna op je knieen moet gaan voor die antilianen.
Dirk en Willem zijn maandag jl. voor het eerst naar school gegaan, en dat was het begin van ons avontuur om aan de slag te gaan, met lees hierboven. En daar zijn wij niet de beste in, al zeg ik het zelf. De Juf van Dirk en Willem was echt heel erg lief voor onze 2 gasten en het begon gelijk goed, met de kinderboekenweek over “aan tafel” , en de dag begon met een leuk toneelstuk. Het gaat goed met ons jongens, hebben er nu 3 dagen opzitten, en vinden het leuk. En dat vinden wij ook heel erg fijn. Wij dus aan de slag……
Maandag gelijk naar het buro gegaan die alles voor ons (zouden) gaan regelen. Zonder afspraak naar het buro toe, en al onze papieren die we nodig hadden afgeleverd. “Ja…” zegt het (antiliaanse) mevrouwtje, “ jullie moeten een werkgeversverklaring hebben van het ziekenhuis, anders gaat dit niet lukken, en kunnen jullie je container niet binnen halen”!! Oke…….. denken wij. En dat (ene) papiertje moet zij woensdag hebben anders is er weer een ander papiertje verlopen. (ik zal jullie verdere details besparen wat wat is…)
Wij dus helemaal op onze knieen naar het ziekenhuis en gevraagd omdat (ene) papiertje. “ ja maar” , zegt het (antiliaanse) mevrouwtje van P&O, “ dat kan ik zomaar niet schrijven voor jou, jij en je gezin moeten eerst medisch gekeurd worden, en dan pas kan ik dat (ene) papiertje voor je invullen”. Oke…… denken wij. En die medische keuring is pas op 26 oktober.
Maar ik laat het er niet bij zitten, ik blijf mailen, bellen, mailen, bellen, bellen, en bellen via secretaresse enz. (en ik ben ondertussen maar wat “bruin” geworden hoor…) want als ik dat (ene) papiertje niet heb, geen container, geen “werkgerizzep” (gereedschap) voor Werner, dus ook geen werk voor die (bruine!!) Werner, geen auto, geen verzekeringen en nog erger geen boterham met pindakaas.(dit is dan wel het ergste geval!!)
(ik hoor jullie nu denken, hadden ze dus toch mee kunnen doen aan “ik vertrek” )
Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg zojuist een mail van het (antiliaanse) vrouwtje van P&O dat ze voor mij wel een ander soort van papiertje in wil vullen, en hopelijk gaat het ons daar wel mee lukken. Dus morgen vroeg heel vlug dat (andere) papiertje ophalen en wegbrengen.
Verder zijn we zoekende naar een andere lokale school, deze priveschool is prima, maar veel te duur en zeker nu met bovengenoemde “shit” . “ Gewoon er naar toe gaan, en wederom op je knieen.” zegt een bevriende Nederlandse. Oke…. gaan we doen, wederom geen gehoor. En dan toch denk ik (heel stiekum).....(sorry!!)
Ons droomhuisje is (ook) niet doorgegaan, maar morgen gaan we verder op huizejacht, en voor 20 okt. moeten we weten waar “ons huis woont” , gezien de container.
He wat een treurig verhaal (vonden/vinden wij ook) maar daarom is het heerlijk dat ons jongens om 12.30 thuis zijn, en wij wel in hun wereldje verder moeten gaan, en dus (proberen) gezellig te zwemmen, potje pesten, even een klein kadootje, enzovoort. en hen vooral niet lastig te vallen met al deze bovengenoemde flauwekul...
En verder…. zou gauw als wij onze papieren-handel-winkel voor mekaar hebben, ga ik heel snel een papierversnipperaar kopen!!
Liefs Leen en 3 (hele bruine…) mannen.
15 Oktober 2009 - 09:15
Carin Verhappen:
Hé Marleen, burocratie noemen ze dat, wel vervelend dat het allemaal zo stroef moet gaan, maar hier komen jullie uiteindelijk ook wel weer uit (met een bruine arm...,grapje) Gelukkige hebben de kids het naar hun zin en proberen jullie alles op alles te zetten om het te laten slagen en daar ben ik ook helemaal niet bang voor. Hier gaat alles zo zijn gangetje en dankzij jullie site, ben je best nog wel dichtbij. Groetjes aan Werner en de kids en heeel veeeeel SUCCES!!
groetjees Carin -
15 Oktober 2009 - 15:29
Opa:
weet je nog dat we in helenaveen eens onder ons hutje zaten en het toe niet zo goed ging met ons bedrijf je kreeg toen de traantjes in je ogen [weet ik nog als de dag van gisteren] maar bij alle nieuwe ondernemingen komen er z.g.n. beren op je weg en die moeten gewoon opgeruimd worden en jullie maasjes hebben genoeg kruid en kracht om ze op te ruimen ik twijfel er ook geen moment aan dat alles goed komt
liefs opa en oma -
15 Oktober 2009 - 16:43
Ria:
ff een hart onder de riem steken ! begin ik jullie verhalen net zo gezellig te vinden krijgen we (jullie) dit !! misschien moeten jullie net als al die antillianen vanaf nu alles heel relax gaan zien (en doen)... is 't vandaag nie dan morgen(zal nie mee valle vur ullie) ! ook deze 'shit' lossen jullie (nuchter als jullie zijn) gewoon weer allemaal op (lukte jullie in Deurne ook dus waarom daarginds nie !), dus dan maar lekker 'bruin' worden en denk maar zo: 'kump goe !!!) groeten voor jullie allemaal, liefs Ria (en natuurlijk ook Leon, Coen en Guusje (die trouwens nog steeds heel veel tekening maakt voor Maleen, 'k stuur een een tijdje wel een container !!) -
16 Oktober 2009 - 13:43
Mandy:
Jakkes hé die burocratische toestanden!!
Niet moedeloos van worden, verassingen komen soms uit een onverwachte hoek( met of zonder bruine toestanden).Ben dus benieuwd of jullie papierje iets heeft opgeleverd??! Nog effe school regelen en een huis....dat gaat jullie lukken ( Ge het potverdulleme nie vur nix zo'nne hoop geregeld!! En dan al die fistjes!!)en dan op naar de winkel voor de papierversnipperaar!!!
Goed te horen dat jullie toch genieten. Het appartement en het zwembad zien er goed uit. Maar ik mis foto's van die bruine toeten van jullie...
Zet die maar op de site samen met je foto's van het nieuwe huis naast de container!
Ik weet zeker dat jullie kids de tijd van hun leven hebben en dat komt voor jullie ook!
Heel veel succes!!
Lieve groet,
Mandy
17 Oktober 2009 - 15:35
Alwin En Lina:
hey Maasjes,tjonge jonge,het zit dus echt niet mee he,we zijn nu 2 dagen verder en ik ben benieuwd of da papierke er is gekomen,en of het geholpen heeft,wat een gedoe zeg,tis maar goed dat de jongens het zo naar hun zin hebben,een zorg minder toch,en dat de knop ff omgaat als ze thuis zijn is alleen maar goed,verstand op nul en genieten,ach alle begin is moeilijk maar dit komt ook heus wel goed,weet ik zeker!!dus ff door die zure appel heen!!maar het was toch maar weer een supergeweldig verhaal,zo blijven we toch op de hoogte he,kumt ech goe!!liefs van onsxxx -
18 Oktober 2009 - 10:42
Marion Van Lieshout:
Hey Marleen en de mannen,
Wat een gedoe, kan me voorstellen dat je af en toe bijna uit je vel ploft.
Als het trouwens niet lukt met de werkvergunning moet je gewoon een boek gaan schrijven, heerlijk om jullie verhalen te lezen, je hebt er echt talent voor!!! Ach Marleen, gewoon heel vaak tot tien tellen, die Antilliaanse billen krijgen ze ook niet voor niks!!!
Ik blijf jullie volgen, houd moed, zulke kanjers als jullie kunnen dit aan,
Dikke kus Marion X.
18 Oktober 2009 - 16:14
Mandy:
Het schoot me ineens te binnen......
Het is die paarse krokodil!!!
( reclame??...snappie??)
19 Oktober 2009 - 03:37
Natascha:
Hallo Maasjes!
Het is nu 5.30u in de morgen (ik zit dus in de nachtdienst) Op de afdeling zijn de collega's benieuwd naar jullie avonturen. En die hebben jullie wel. sjonge jonge........ In het st. anneke is het nu rustig. Heel veel groetjes van mij en ook van Simone en veel succes!!!
19 Oktober 2009 - 19:44
Tom:
marleen, ik heb met je te doen. Ik ken het uit Suriname. De ambtenarij en papierwinkel is een disaster. Ze houden de mensen zo aan het werk en dat is ook de bedoeling.
Zet een bruine een pet op en hij volet zich gelijk een generaal en verwacht aanzien en geniet er van een blanke in het stof te doen bijten. Nou strkte ermee. Jou kennende nkomt nte wel voor elkaar. Ik volg je berichten
Tom -
21 Oktober 2009 - 08:06
Heidi:
Lieve Leentje,
Tjonge jonge jonge, wat een beproeving!
Het enige wat je kunt doen is volhouden.
Je bent dadelijk wél heel wat ervaring rijker en dat is uiteindelijk nèt zo waardevol als mooie herinneringen. Wat je hiervan leert neemt niemand meer van je af. Hardstikke stoer toch als straks ales geregeld is!!
Alles komt goed!
Dikke kus voor jou en je bruine mannen, Heidi en d'r witte -
04 Oktober 2010 - 23:26
Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas:
he swaa kalm aan en rap een beetje, de instelling van antillianen....
nu komt een beetje boven drijven hoe asiel zoekers zich moeten voelen als ze in nederland aankomen. papiertje hier formuliertje daar, stempeltje zus en zo.
maaaaaar jullie hebben mooi weer.....