Bloed, zweet en tranen……
Door: marleen
Blijf op de hoogte en volg Werner, Marleen, Dirk & Willem
03 Juli 2010 | Nederland, Amsterdam
zei ik rot hier nu maar op
met bloed zweet en tranen
zei ik vrienden dag vrienden de koek is op (gezongen door andre)
En wat is het spannend geweest de afgelopen weken met het weekaa, en wat hebben we Hazes veel horen zingen…. maar ook in Huize Maas was het een tijdje van bloed, zweet en tranen.
Heerlijk zou je denken in de tropen, en dat is natuurlijk ook zo, geweldig, azuurblauwe zee, wuivende palmbomen, witte zandstranden, lachende en spelende Maaskindjes om je heen. Niet te vergeten de polar-avondjes, en sinds kort ook de polar-ochtenden omdat we het WeeKaa hier op de (blote) voet volgen. En dan moet je toch echt `s ochtends om 7.30 op het strand aanwezig zijn, om gezellig met zijn allen naar het voetballen te kijken. En tja… na 2 cappucino is het dan toch echt tijd voor het blauwe blikje met de witte ijsbeer, ook al is het dan nog geen 12.00 geweest!! En dat is enorm genieten, zeker na de spannende wedstrijd van gisteren, pffff…. maar daar tegenover staat ook het nodige andere, en dat stelt heeft ons echt wel op de proef gesteld!!
En dat zijn onze Maaskindjes…. en ze doen het hier zo goed, super rapport, vriendjes, genieten, spelen, vakantie. We kunnen wel zeggen dat ze gesetteld zijn hier op het eiland,en dat is heel stoer van die ventjes. Maar toch blijft de school een groot issue, en dat is hier echt een verhaal apart. Je zult het niet geloven…. topsport (alleen krijgen wij niet zoeel betaald als een weekaa voetballer) om je kinderen hier op een locale school te krijgen. Maar waar we hier achter zijn gekomen, is het liegen (lees jokken..), bedriegen, achter je rug om kletsen, dingen beloven die niet waar gemaakt kunnen worden, en je vooral aan het lijntje houden. En worden Dirk en Willem op verschillende scholen al de Maaskindjes genoemd…. Zelfs mijn werk heb ik er achteraan gezet, om iets voor ons te kunnen regelen, maar tot op heden, nada!! En weet je wat het ergste is, wie moet je hier nu nog vertrouwen of geloven, het blijkt dus dat dat niemand is, echt heel erg. Je wordt met je gedachten en gevoelens. De ene dag ben je blij omdat ze zeggen dat je een plekje op de school hebt gekregen, vervolgens hoor je een aantal dagen niets meer, en weten we dat we zelf maar weer eens moeten bellen of langs gaan, en dan krijg je te horen: “ oh nee hoor, er is echt geen plek, dan heeft u dat toch echt verkeerd begrepen” , of “ oh nee hoor, dat heb ik u echt niet beloofd of gezegd” . Echt vreselijk… het is hier zo ongeorganiseerd. In Nederland meld je je aan op school, en dan weet je gewoon, ik heb wel of geen plek, maar niet al dat “gehannes” !! Afijn…. we zorgen er natuurlijk wel voor dat onze Maasmennekes er niet de dupe van gaan worden. En zoals we al met vele vrienden hier op het eiland er over hebben gesproken, heeft iedereen deze “tropenjaren” moeten doorstaan, en weten ze allemaal wat je meemaakt. En dat is zo lief….ze vragen allemaal hoe het gaat, of we al iets meer weten enz enz….. En ondertussen weten we al meer, Dirk heeft een plekje gekregen op een locale school (nog steeds niet zwart op wit, maar geen pardon meer!!) en waarschijnlijk komt Willem er wel achteraan…. en kunnen we weer een beetje meer ademhalen, whaaauw….
Ik ga zo met mijn lieve Maaskindjes weer weekaa kijken, met de voetjes in het zand, met achter ons de azuurblauwe zee en wuivende palmbomen en gaan we zeer zeker verder genieten van ons avontuur, vooral met zweet, maar jullie weten hoe dat voelt, met een tropische temperatuur!!
Liefs van mij, minne Maasmens, en vooral niet te vergeten onze Lieve Lieve Maaskindjes…
03 Juli 2010 - 14:55
Lina:
hey Marleen,keileuk man,opt strand de weeka volgen,nou maar hopen da ze dinsdag ook overleven dan wordt het de finale op zondag,enne wan gedoe zeg met die school voor de mannen,echte antilliaanse mentaliteit he,maar da zal ook wel weer goe komen toch!!vanavond skype???zet m aan en zie wel of je online bent,dikke kussssssssss van ons!! -
03 Juli 2010 - 16:11
De Broekies:
hallo maasjes
leuk om te zien hoe jullie daar het wk volgen op het strand en in de keuken op internet en natuurlijk hopen we allemaal dat ze de finale halen
jammer dat het daar niet zo makkelijk gaat met de scholen zoals hier in NL
maar geef de moed niet op
de groetjes aan je kleine maasmennekes van brian
gr ivonne en hendrie -
03 Juli 2010 - 16:57
Opa En Oma:
we hadden net nog ff zitte skype met de maaslanders en we moeten toegeven dat dirk en willem veel van voetbal weten maar dat dus niet alleen want die raportjes die logen er ook niet om en daarom zitten ze nu al te genieten v d beloning ge kriet wa ge verdiend??? en ze hebben opa en oma beloofd dat als ned wereldkampioen wordt dan komen wij naar nederland
en als wij iemand vertrouwen dan zijn jullie het toch wel??? -
04 Juli 2010 - 12:08
Heidi:
Ik zal als ik kom bretels meenemen, want van sommige praktijken 'zakt oe box toch van af!'
Geniet van de Hup Holland fisjes, nog ff en komt er weer een stukje Brabant op je af!
De boarding passes zijn al binnen, Curacao here we come!!!!
xxx
Ik en m'n mannen -
04 Juli 2010 - 13:53
Brommabob En Sjanien:
Wat een gedoe zeg, met die school. Helaas heb je er wel een nodig voor de Maaskindjes. Succes, maar ook daar leer je weer van, je vraagt je alleen af waarom nu weer met ons.
Gaaf zeg die gebodypainte t-shirts, hadden Werner en jij die ook? (hahahahahaha)
Viel spaas in het warme westen, zelfs in Norge is de temperatuur fantastisch.....
Dikke doei uit Bromma -
04 Juli 2010 - 15:55
De Wijntjes:
Wat een verhalen zus! Leuk om te lezen. Zal wel goed komen met de boykes, hopelijk kunnen ze allebei snel naar een gewone school.
Zal wel genieten zijn zo bij het strand voetballe kijken! En de polartjes zulle voor 12u ook wel smaken toch? :-)
Nou maar hopen dat ze wereldkampioen worden, dan kunnen we samen een feesje bouwen!
Heel veel plezier & succes daar!
Groeten de Wijntjes X -
04 Oktober 2010 - 22:49
Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas:
wat een toestand!! hoop dat het alsnog geregeld word!
Hier ook tropisch..>sauna thuis..alleen geen strand en verkoelende zee...
Have fun met het weekaaaaaaaaaa!! spannend dinsdag! ach en als iedereen zo vroeg aan den alcohol zit..maakt da uit?!
Marleen
heel veel succes met school.
ik blijf je verhalen volgen .
Heel veel plezier nog daar
groetjes jolanda
OOk in huize Bult wordt het WK gevolgd en vanaf deze week vanaf groot scherm......thuis!!!
Ja, ondanks bloed zweet en tranen zijn er soms even heel welkome meevallertjes....... Kom maar binnen!!!!!!
Spreek je gauw!!!! Dikke brassa, Carin en Agnes (ook in 1 bedje)