Ja ja ik voel het al….. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas - WaarBenJij.nu Ja ja ik voel het al….. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Werner, Marleen, Dirk & Willem Maas - WaarBenJij.nu

Ja ja ik voel het al…..

Door: marleen

Blijf op de hoogte en volg Werner, Marleen, Dirk & Willem

10 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Ja ja ik voel het al, het is weer carnaval, loop mij maar achterna, achter de hoem-pa-pa-haa...... en zo wijter, witte wel...

Iedereen zun carnavals kleren weer gewassen, bedjes weer verschoond, weer goed gegeten, stem weer gevonden, en veel aan t nagenieten van foto`s en andere herinneringen??

Het was weer een prachtig feest... zo ook hier in het zonnige Curacao.
Donderdags voor de carnaval hadden Dirk en Willem een jump-inn op school, zo noemen ze hier de carnavalsviering op school. `s Avonds van 18-20 kwam de band Rythem en een hele goeie DJ, whooow.... ook kwam de tumba-koning nog even zingen (dit is de koning die word verkozen tot beste zanger met carnaval, zie het zo`n beetje als K&K maar dan solo-zangers, hier durven ze dat wel aan ;) ) Het was een super avond met veel swing partijtjes. Die gene die de mooiste schoenen aan had, kreeg een prijs, en wat hadden wij gedaan.... ik had de schoenen ge-body-paint, dus ze hadden geschminkte schoenen aan, en natuurlijk vielen ze met hun neus (veters niet gestrikt) in de boter, en won Willem een bon van Intertoys en Dirk een bon van Burgerking (vorige week nog gezondheidsweek gehad?????) en waren daar natuurlijk helemaal blij mee, schon....

Zaterdag zijn Werner en ik op stap geweest, net zoals vorig jaar, bij Cafe de Tijd, om toch nog een keer de polonaise te doen, gezellig putje bier (uit de tap) te drinken, en lekker nummers mee te blerren zoals, ja ja ik voel het al. En wederom voelde we het al, we missen toch wel “onze” eigen carnaval. Ondanks dat we lekker buiten stonden, genoeg gezellige mensen om ons heen hadden, de drank rijkelijk vloeide (want bier uit de tap, moet snel door gedronken worden, als het met 27C op tafel staat) wisten we toch wel wat we misten. Volgend jaar beter ;) !!

We gingen “een bietje op tijd” naar huis want de dag erop gingen we voor de Grand Marcha... we hadden ons weer aangesloten bij een “stand” , die voor eten, drinken en t-shirtjes zorgden, en het was super gaaf. Het was anders dan vorig jaar omdat we nu op een betere plek stonden waar we met de mensen van de optocht konden dansen op straat. De zon scheen volop, er werd gezongen, gedanst, goeie harde muziek, hele mooie mensen, prachtige kostuums, en het was in 1 woord geweldig. Er kwamen 3100 mensen voorbij gedanst, en dan ook echt gedanst, schudden met die billen, en die “andere billen”, en dan niet een paar uurtjes, nee.... die mensen zijn gewoon ruim 7 uur aan de optocht bezig. En dan hebben ze niet zomaar een kostuum aan, ongelooflijk, complete bouwpartijen komen te voorschijn. Vandaag kwam op het nieuws dat we mogen spreken van een goede carnaval, en dat wil zeggen, dat er dit jaar geen doden zijn gevallen door schietpartij-en... weer mooi mee genomen! Verder viel er over de organisatie wel wat te melden want die is dan weer “wat minder” georganiseerd. De vorige week zou de kindercarnaval zijn maar de regen kwam met bakken uit de hemel gevallen die dag, en dan beslist de organisatie 10 minuten van de te voren het hele festijn af te gelasten. Och-erm kiendjes, geschminkt, enorme kostuums aan getrokken enz enz konden weer naar huis.... da doe-de toch nie! “Och” denken ze dan “dan laten we de optocht maar op een doordeweekse dag houden, oh nee toch maar niet, kiendjes moeten naar school, dat gaat ook niet werken. Nou, witte wa, we laten ze smaandags met de carnaval lopen”, en dat was dan wel weer een goed idee! Zo ook de afgelopen dinsdag, toen was de grote afscheidsoptocht, en alle bedrijven werd gevraagd om alle medewerkers eerder naar huis te laten gaan, maar ja.... EIGENLIJK zou de optocht ROND 16.00 starten, maar nog lang niet alle 3100 mensen waren klaar met schminken en andere voorbereidingen. Och witte wa.... we wachten nog s efkes..... rond 17.00 word er dan besloten dat er maar vast 3 groepen aan moeten lopen die wel klaar zijn, er dan een groot gat in de optocht onstaat en we dan maar zien waar het schip strand... en uiteindelijk was het schip gestrand om 2.00 `s nachts. Is toch nie normaal, dus wij waren hul blij dat we niet met ons mennekes zijn gaan kijken. En dan is het inderdaad onvoorstelbaar dat de carnaval goed is verlopen, want er wordt hier gedronken, dat is niet meer normaal. De whisky brouwerij hitter unne goeie an, dat is zeker!

Dus... wij hebben het gevoeld, dat we na een zondag uren achter elkaar hebben staan dansen, of is het dan de leeftijd die mee speelt. Stijf!! Niet normaal.... dus die chang-chang van ons die mag toch wel eens wat meer gesmeerd worden, maar dat is nooit te evenaren met die mooie mensen die hier mee lopen, echt super!! Veel kijk plezier met de mooie foto`s en filmpjes... Alaaf!! De Maasjes...

• 10 Maart 2011 - 01:29

Hettepet:

En ik dacht al...wat duurt dat lang eer ik da kokosnotenjurkje kan ontdekken in Plein 5!!!
    Wacht gewoon weer een jaartje...

• 10 Maart 2011 - 09:32

Lientje:

gossiemikkie,wa een heerlijk verhaal,om van te smullen,krijg zo de kriebels in mn buik,zeker op dit moment nu ik me zo klote voel,en die filmpjes...geweldig!!vooral de laatste jaja Brabant!!!heb het met n brok in mn keel zitten kijken en traantjes in mn ogen,super om je zo te horen 'zingen' harstikke prachtig,liefs van ons tweetjesxxxxxx

• 10 Maart 2011 - 09:52

Robin En Janine:

Hei hei kjære venner, wat een mooie plaatjes weer.Tja, maar 'onze' carnaval, dat blijft toch een gemis. Ik weet ook zeker dat ik weer een keer volop mee ga feesten! Hier eten ze wel 'fastelavensboller', broodjes met dikke vette slagroom ertussen en poedersuiker, en op dinsdag was het 'feite tirsdag', oftewel vette dinsdag, dat iedereen in vroegere tijden zich vol-at voordat de vasten begonnen. Maar verder carnavallen alleen de kids...ssssaaaaiiiii. Maarrrr daarentegen hebben we op 26 maart een skon Cowboyfeest, kunnen we toch de schåi een bietje inhalen met verkleden enzo.....dikke kus voor de maasjes!! Hadde

• 10 Maart 2011 - 16:53

Wij Sam:

ik had vandaag nog wat opgeruimd onder het zitje of beter gezegd de buitenkamer waar af en toe al de geweldige voorjaarszon op onze witte billen te keer gaat
    en kwam daar ook nog wat foto,s tegen van jullie saampjes [helaas ook al een beetje verbleekt ] maar ik heb een regel van je mooie verhaal heel goed gelezen [volgend jaar beter] erg fijn als jullie er dan weer zijn
    groetjes en een dikke knuffel van ons
    en speciaal vur ons mennekes die we toch nog steeds heel erg missen
    xxxxx